Τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑ

 • 1. Είναι το ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ χειρουργείο στην ΕΛΛΑΔΑ και εφάμιλλο των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ .
 • 2. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σε όλα τα επιμέρους συστήματα του.
 • 3. Παρέχει ύψιστη ασφάλεια στον ασθενή για τη διενέργεια ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ διαδερμικής ή ανοικτής επέμβασης περιφερικών αγγείων, καρδιάς και εγκεφάλου.
 • 4. Επιτρέπει την αντιμετώπιση ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ προβλημάτων σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σημείο του ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ συστήματος με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
 • 5. Είναι ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως το οποίον χαρακτηρίζεται ως "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ” (LAST GENERATION MULTIDISCIPLINARY HYBRID OPERATING ROOM). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, επιτρέπουν την διενέργεια ΟΛΩΝ των ανοικτών και ελάχιστα επεμβατικών ιατρικών πράξεων από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ .

Το Υβριδικό χειρουργείο είναι ο πιο σύγχρονος και ασφαλής χώρος για τη θεραπεία των παθήσεων των αγγείων ολόκληρου του σώματος, διότι προσφέρει τη δυνατότητα για αναίμακτες και ανοικτές αγγειακές επεμβάσεις στον ίδιο χώρο, χρόνο και ασθενή.

Μέχρι πρότινος η μόνη θεραπεία των αγγειακών παθήσεων ήταν οι ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες συνήθως ήταν βαρείες, επώδυνες, με μεγάλες τομές, με μακροχρόνια ανάρρωση και σημαντικές πιθανότητες επιπλοκών.

Τώρα πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αγγειακών παθήσεων αντιμετωπίζεται με αναίμακτες διαδερμικές αγγειακές πράξεις, οι οποίες ονομάζονται και ενδαγγειακές.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

 • 1. Οι μεγάλες τομές έχουν αντικατασταθεί από απλές παρακεντήσεις (τσιμπήματα του δέρματος).
 • 2. Η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται από το εσωτερικό του αγγείου (ενδαγγειακά) χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας υλικά (μπαλονάκια, στεντ, καλυμμένα στεντ, ενδομοσχεύματα, αγγειακά φίλτρα, υλικά εμβολισμού κ.α.).
 • 3. Είναι τελείως ανώδυνες.
 • 4. Δεν απαιτούν νάρκωση
 • 5. Η νοσηλεία διαρκεί στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ΜΙΑ ημέρα.
 • 6. Η ανάρρωση διαρκεί ελάχιστες ημέρες (1 ή 2).
 • 7. Οι πιθανές επιπλοκές μειώνονται στο ελάχιστο.
 • 8. Απαιτούν συσκευές που επιτρέπουν την απεικόνιση του εσωτερικού των αγγείων και ονομάζονται αγγειογράφοι.

Μέχρι τώρα οι διαδερμικές αναίμακτες αγγειακές επεμβάσεις διενεργούντο είτε στο χώρο του χειρουργείου με φορητούς αγγειογράφους, είτε στο χώρο των ψηφιακών αγγειογράφων.

Το χειρουργείο προσφέρει ασφάλεια, πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης στο αγγειακό σύστημα, αλλά υστερεί στις απεικονιστικές δυνατότητες. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στους αγγειογράφους, δηλαδή λιγότερη ασφάλεια, λιγότερες δυνατότητες πρόσβασης, αλλά καλύτερη απεικόνιση.

Με την πάροδο του χρόνου, οι διαδερμικές αναίμακτες αγγειακές επεμβάσεις έγιναν τόσο εξελιγμένες και σύνθετες που απαιτούν τα συνδυασμένα προτερήματα του χειρουργείου και του αγγειογράφου. Επιπλέον, ορισμένες φορές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη διαδερμική και ανοικτή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της διαδερμικής σε ανοικτή (όπου η πρώτη δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί).

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία.

Υβριδικό χειρουργείο είναι η συνένωση του χειρουργείου και του ψηφιακού αγγειογράφου σε ένα υπερσύγχρονο χώρο θεραπείας των αγγειακών παθήσεων ολόκληρου του σώματος.

Αυτή η διεργασία δεν είναι μια απλή πρόσθεση, δηλαδή δεν παίρνουμε έναν αγγειογράφο, τοποθετούμε δίπλα του ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα και δύο φώτα και δημιουργούμε το υβριδικό χειρουργείο. Αντιθέτως, το υβριδικό χειρουργείο προϋποθέτει εκ βάθρων σχεδιασμό και εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Στα τελευταίας γενιάς υβριδικά χειρουργεία πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, χρόνο και ασθενή, διαδερμικές αναίμακτες και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το αγγειακό σύστημα (περιφερικά αγγεία, καρδιά, εγκέφαλο).