Στένωση Καρωτίδος

Οι καρωτίδες (δεξιά και αριστερή) είναι οι κυριότερες αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα από την αορτή στον εγκέφαλο. Όταν οι αρτηρίες αυτές προσβάλλονται από αθηρωματική πλάκα (αρτηριοσκλήρυνση) δημιουργείται η στένωση των καρωτίδων (καρωτιδική νόσος).
Διαβάστε περισσότερα

Κιρσοί

Κιρσοί ονομάζονται οι διογκωμένες, ψηλαφητές με το χέρι φλέβες που ευρίσκονται κάτω από το δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα

Θεραπεία Κιρσών με Σούπερ Κόλλα Venaseal

Η θεραπεία κιρσών με Super Κόλλα Venaseal είναι η πιο σύγχρονη, ριζική, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία των κιρσών που οφείλονται σε ανεπάρκεια της μείζονος σαφηνούς, της ελάσσονος σαφηνούς ή κλάδων αυτών.
Διαβάστε περισσότερα

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες είναι οι ορατές αλλά όχι διογκωμένες φλέβες που ευρίσκονται αμέσως κάτω από την επιδερμίδα. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι το οικογενειακό ιστορικό, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, η παρατεταμένη ορθοστασία και η απουσία άσκησης.
Διαβάστε περισσότερα

Φλεβική Θρόμβωση

Η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση είναι πολύ σοβαρή πάθηση και χρειάζεται άμεση θεραπεία διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποκολληθεί ένα κομμάτι θρόμβου από τις φλέβες και διά μέσου της καρδιάς να καταλήξει στους πνεύμονες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η πνευμονική εμβολή, η οποία προκαλεί δυσλειτουργία και υπερφόρτωση της καρδιάς και των πνευμόνων και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.
Διαβάστε περισσότερα

Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης

Το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης είναι μία σχετικά συχνή πάθηση η οποία πολλές φορές δεν διαγιγνώσκεται έγκαιρα και προκαλεί παρατεταμένα και σοβαρά συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα

Εμβολισμοί

Εμβολισμός είναι μία αναίμακτη ενδαγγειακή επέμβαση η οποία αντιμετωπίζει ένα σημαντικό αριθμό παθήσεων.
Διαβάστε περισσότερα

Αγγειακές Δυσπλασίες

Αγγειακές δυσπλασίες είναι «παθολογικά» αγγεία τα οποία με τον καιρό συνήθως μεγαλώνουν και προκαλούν τοπικά συμπτώματα στον ασθενή.
Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια συστηματική νόσος που προσβάλλει διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και τις αρτηρίες, δημιουργώντας αρτηριοσκλήρυνση.
Διαβάστε περισσότερα

Λεμφοίδημα

Εάν τα λεμφαγγεία ή οι λεμφαδένες είναι υποπλαστικά ή λείπουν ή καταστραφούν, η λέμφος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα εντός του λεμφικού συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύεται στους μαλακούς ιστούς του σώματός προκαλώντας οίδημα, (λεμφοίδημα) στις πληγείσες περιοχές που συνήθως είναι τα χέρια ή τα πόδια.
Διαβάστε περισσότερα

Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου

Θωρακική έξοδος ονομάζεται η περιοχή ανάμεσα στην κλείδα και την πρώτη πλευρά από όπου περνούν τα νεύρα, η αρτηρία και η φλέβα από τον θώρακα στο άνω άκρο. Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου δημιουργείται από την πίεση των νεύρων ή της αρτηρίας ή της φλέβας στην περιοχή της θωρακικής εξόδου.
Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια - Αιμοκάθαρση

Η αιμοκάθαρση είναι η πιο συχνή θεραπεία για την αντιμετώπιση της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, ο ασθενής συνδέεται με το μηχάνημα του τεχνητού νεφρού, το οποίο φιλτράρει το αίμα από τις τοξικές ουσίες.
Διαβάστε περισσότερα

Διαταραχές Στύσεως

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια συχνή πάθηση του ανδρικού πληθυσμού. Τα αίτιά της είναι πολλαπλά, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ είναι η στένωση των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση). Σε πολλές περιπτώσεις η διαταραχή της στύσεως είναι τo πρώτο σύμπτωμα σε ασθενείς με αρτηριοσκλήρυνση.
Διαβάστε περισσότερα