Αγγειοχειρουργική είναι η ειδικότητα της χειρουργικής, η οποία θεραπεύει τις παθήσεις των αγγείων ολόκληρου του σώματος εκτός από τα αγγεία της καρδιάς και τα εσωτερικά αγγεία του εγκεφάλου.

Το οξυγονωμένο αίμα μεταφέρεται από την καρδιά προς όλα τα όργανα του σώματος με τις ΑΡΤΗΡΙΕΣ και επιστρέφει (μη οξυγονωμένο) στην καρδιά με τις ΦΛΕΒΕΣ. Ένα τρίτο σύστημα πολύ λεπτών αγγείων, που ονομάζονται ΛΕΜΦΑΓΓΕΙΑ, μεταφέρουν τη λέμφο από τα διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος στο αίμα. Η λέμφος είναι υγρό που αποτελείται από νερό, λίπη, πρωτεΐνες και απόβλητα των κυττάρων.

Η αγγειοχειρουργική αντιμετωπίζει τις νόσους των αρτηριών, φλεβών και λεμφαγγείων που βρίσκονται στον τράχηλο (λαιμό), θώρακα, κοιλιά, άνω άκρα (χέρια) και κάτω άκρα (πόδια).

Μέχρι πρότινος η μόνη θεραπεία των αγγειακών παθήσεων ήταν οι ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες συνήθως ήταν βαρείες, επώδυνες, με μεγάλες τομές, με μακροχρόνια ανάρρωση και σημαντικές πιθανότητες επιπλοκών.

Τώρα πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αγγειακών παθήσεων αντιμετωπίζεται με τις αναίμακτες διαδερμικές αγγειακές πράξεις, οι οποίες ονομάζονται και ενδαγγειακές.

Στην Α Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία διενεργούνται με τον πλέον σύγχρονο και ασφαλή τρόπο όλες οι διαδερμικές αναίμακτες και ανοικτές επεμβάσεις της Αγγειοχειρουργικής.

Όλες οι επεμβάσεις γίνονται στο ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, το οποίο είναι το ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ στην ΕΛΛΑΔΑ και εφάμιλλο των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.