ΙΑΤΡΕΙΟ

Ερυθρού Σταυρού 9, Μαρούσι

1ος όροφος

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 6982022

Για ραντεβού καλέστε
Δευτ. 9.00-20.00, Τρι. 9.00-15.00, Τετ. 9.00-20.00, Πεμ. 9.00-15.00, Παρ. 9.00-15.00

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 9:00 - 20:00

Ζούμε στην εποχή όπου οι ανοικτές αγγειακές επεμβάσεις έχουν σχεδόν πλήρως αντικατασταθεί από διαδερμικές αναίμακτες αγγειακές πράξεις (οι οποίες ονομάζονται και ενδαγγειακές).
Οι ασθενείς με αγγειακό πρόβλημα πρέπει να απευθύνονται σε αγγειοχειρουργούς με μεγάλη εμπειρία τόσο στις αναίμακτες, όσο και στις ανοικτές αγγειακές επεμβάσεις, έτσι ώστε να υποβάλλονται στην πλέον αρμόζουσα γι’ αυτούς θεραπεία.
Η ύψιστη ασφάλεια και επιτυχία των αναίμακτων αγγειακών επεμβάσεων επιτυγχάνεται όταν διενεργούνται στον υπερσύγχρονο, εξειδικευμένο χώρο ενός υβριδικού χειρουργείου και συνδυάζονται με τη χρήση των πλέον εξειδικευμένων ενδαγγειακών υλικών.

Βιογραφικό

Σταύρος Δ. Καλλιάφας, MD

Αγγειοχειρουργός - Ενδαγγειοχειρουργός

Ο Αγγειοχειρουργός Σταύρος Καλλιάφας γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και στη συνέχεια της Αγγειοχειρουργικής στο Ohio State University, Columbus, Ohio, USA και της Ενδαγγειακής Χειρουργικής (αναίμακτη αγγειακή χειρουργική) στο Nottingham University, Nottingham, UK. Εργάσθηκε σε διάφορα νοσοκομεία των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας. Κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία. Το 2012 σχεδίασε και εγκατέστησε στο Νοσοκομείο Υγεία το ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΩΝ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ στήν Ελλάδα. Είναι Διπλωματούχος του American Board of Surgery (Γενική Χειρουργική) και Διπλωματούχος του American Board of Surgery (Αγγειοχειρουργική). Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα και είναι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων. Το ερευνητικό του έργο εστιάστηκε στην ενδαγγειακή (αναίμακτη) θεραπεία των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής και έχει ένα σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεων στα πιο έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Ήταν ο πρώτος διεθνώς που ανέδειξε υπερηχογραφικά την ασφάλεια της χρήσης των υπερνεφρικών stent κατά την ενδαγγειακή (αναίμακτη) θεραπεία των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής.

Βιογραφικό

Ανεύρυσμα

Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής, Ανεύρυσμα περιφερικών αρτηριών, Ανεύρυσμα σπλαχνικών αρτηριών

Στένωση Αρτηριών

Στένωση Περιφερικών Αρτηριών, Στένωση Νεφρικών Αρτηριών

Στένωση Καρωτίδος

Οι καρωτίδες είναι οι κυριότερες αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα από την αορτή στον εγκέφαλο. Όταν οι αρτηρίες αυτές προσβάλλονται από αρτηριοσκλήρυνση δημιουργείται η στένωση των καρωτίδων.

Κιρσοί

Κιρσοί ονομάζονται οι διογκωμένες, ψηλαφητές με το χέρι φλέβες που ευρίσκονται κάτω από το δέρμα.

Θεραπεία Κιρσών με Σούπερ Κόλλα Venaseal

Η πιο σύγχρονη, ριζική, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία των κιρσών

Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες είναι οι ορατές αλλά όχι διογκωμένες φλέβες που ευρίσκονται αμέσως κάτω από την επιδερμίδα.

Φλεβική Θρόμβωση

Η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση είναι πολύ σοβαρή πάθηση και χρειάζεται άμεση θεραπεία διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποκολληθεί ένα κομμάτι θρόμβου από τις φλέβες και διά μέσου της καρδιάς να καταλήξει στους πνεύμονες.

Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης

Μία σχετικά συχνή πάθηση η οποία πολλές φορές δεν διαγιγνώσκεται έγκαιρα και προκαλεί παρατεταμένα και σοβαρά συμπτώματα.

Εμβολισμοί

Εμβολισμός είναι μία αναίμακτη ενδαγγειακή επέμβαση η οποία αντιμετωπίζει ένα σημαντικό αριθμό παθήσεων.

Αγγειακές Δυσπλασίες

Αγγειακές δυσπλασίες είναι «παθολογικά» αγγεία τα οποία με τον καιρό συνήθως μεγαλώνουν και προκαλούν τοπικά συμπτώματα στον ασθενή.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια συστηματική νόσος που προσβάλλει διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και τις αρτηρίες, δημιουργώντας αρτηριοσκλήρυνση.

Λεμφοίδημα

Εάν τα λεμφαγγεία ή οι λεμφαδένες είναι υποπλαστικά ή λείπουν ή καταστραφούν, η λέμφος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα εντός του λεμφικού συστήματος.

Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου

Θωρακική έξοδος ονομάζεται η περιοχή ανάμεσα στην κλείδα και την πρώτη πλευρά από όπου περνούν τα νεύρα, η αρτηρία και η φλέβα από τον θώρακα στο άνω άκρο.

Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια - Αιμοκάθαρση

Η αιμοκάθαρση είναι η πιο συχνή θεραπεία για την αντιμετώπιση της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.

Διαταραχές Στύσεως

Σε πολλές περιπτώσεις η διαταραχή της στύσεως είναι τo πρώτο σύμπτωμα σε ασθενείς με αρτηριοσκλήρυνση.