Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, το οποίο καλύπτει μια επιφάνεια 87 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Α. ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΝΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟ ALLURA X-PER FD 20 του οίκου Philips, ο οποίος θεωρείται ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία της ιατρικής απεικόνισης και περιλαμβάνει:

 • 1. Ακτινολογική γεννήτρια VELARA CFD.
 • 2. Ακτινολογική λυχνία υγρού μετάλλου και απευθείας ψύξης ανόδου MRC 200GS0407.
 • 3. Σύστημα άμεσης ψηφιακής λήψης και κύκλωμα απεικόνισης με επίπεδο ανιχνευτή στερεάς κατάστασης (FLAT PANEL) 30 x 40cm.
 • 4. Σύστημα στήριξης οροφής με τρισδιάστατη κινητικότητα που καλύπτει ΟΛΕΣ τις γωνίες προβολών της σύγχρονης αγγειογραφίας καρδιάς, περιφερικών και εγκεφαλικών αγγείων.
 • 5. Ψηφιακό σύστημα και ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ λογισμικά επεξεργασίας εικόνας. Ο συνδυασμός των ανωτέρω επιτυγχάνει:
  • α) περιφερική παναγγειογραφία, αφαιρετική περιφερική παναγγειογραφία πραγματικού χρόνου (Digital Subtraction Angiography), χαρτογράφηση δύο διαστάσεων (roadmapping), στεφανιογραφία (cardiac imaging package)
  • β) ψηφιακή βελτιστοποίηση εικόνας με την χρήση των λογισμικών Spirit, Xres Vascular, FD Smart Mask και του συστήματος Refresh Light.
  • γ) πολλαπλές αγγειογραφικές μετρήσεις (Vascular Quantitative Package), ποσοτικοποίηση στεφανιαίων (Quantitative Coronary Analysis Package), ποσοτικοποίηση Αριστεράς Κοιλίας (Left Ventricular Quantification Analysis Package)
  • δ) περιστροφική αγγειογραφία, περιστροφική στεφανιογραφία
  • ε) ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΑ (3DRA) με ανεξάρτητο σταθμό επεξεργασίας και θέασης.
  • στ) ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ (3D ROADMAPPING) στο εσωτερικό των αγγείων.
  • ζ) ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (XPER CT) που παρέχει εικόνες πολύτιμες για την ανίχνευση αιμορραγίας και για την τρισδιάστατη μελέτη και θεραπεία των μαλακών μορίων και οστών.
  • η) ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ (X-PER GUIDE) που επιτρέπει την τρισδιάστατη καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για τη λήψη βιοψιών και τη διαδερμική θεραπεία με ραδιοκύματα.
 • 6. Χειριστήριο XPER κατάλληλο για το χειρισμό του αγγειογράφου και της υβριδικής τράπεζας από οποιοδήποτε σημείο του χειρουργείου.

Β. ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ MAGNUS ΤΗΣ MAQUET κατάλληλη για επεμβάσεις αγγειοχειρουργικής, αναίμακτης αγγειακής χειρουργικής, επεμβατικής καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής, επεμβατικής ακτινολογίας, νευροχειρουργικής, ορθοπεδικής, γενικής χειρουργικής και τραυματολογίας. Τα χαρακτηριστικά αυτής της ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ είναι τα ακόλουθα:

 • 1. Κατασκευή από ανθρακονήματα, η οποία εξασφαλίζει ακτινοδιαπερατότητα 360 μοιρών ολόκληρου του σώματος του ασθενούς.
 • 2. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη τρισδιάστατη κινητικότητα στο χώρο.
 • 3. Ηλεκτρονική ενσωμάτωση (integration) με τον αγγειογράφο, η οποία επιτυγχάνει
  • α) συντονισμένη τρισδιάστατη κίνηση της τράπεζας και του αγγειογράφου
  • β) σύνθετες δισδιάστατες και τρισδιάστατες απεικονίσεις των αγγείων ολόκληρου του σώματος
  • γ) συνδυασμένος έλεγχος λειτουργιών αγγειογράφου – χειρουργικής τράπεζας από ένα χειριστήριο
 • 4. Άμεση προσαρμογή σε αυτή εξαρτημάτων διενέργειας ανοικτών αγγειοχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών, νευροχειρουργικών, ορθοπεδικών και επεμβάσεων γενικής χειρουργικής και τραυματολογίας.

Με την Υβριδική τράπεζα MAGNUS μια αναίμακτη αγγειακή επέμβαση σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ μετατρέπεται ΑΜΕΣΑ σε μια ανοικτή ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ. Επίσης μπορούν να διενεργηθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αναίμακτες αγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις στον ίδιο ασθενή.

Το Νοσοκομείο μας έχει προμηθευτεί τρεις διαφορετικές επιφάνειες για τη χειρουργική τράπεζα που επιτρέπουν ΟΛΕΣ τις σύνθετες επεμβάσεις από ΟΛΕΣ τις Χειρουργικές και Επεμβατικές ειδικότητες.

Γ. MONITOR ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Περιλαμβάνει έξι υψηλής ευκρίνειας monitor για δισδιάστατες και τρισδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις.

Δ.ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ (Operating Room LED Satellite Lights ) της Maquet.

Περιλαμβάνει τρεις τελευταίας τεχνολογίας χειρουργικούς προβολείς LED αυτόματου ρύθμισης, έντασης και εστίασης (Automatic Illumination Management). Επιπλέον, κάθε μία, διαθέτει και δεύτερο εξειδικευμένο φωτισμό ο οποίος δεν αντανακλάται στα monitor κατά την διάρκεια αναίμακτων αγγειακών επεμβάσεων.

Ε. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ MONITOR ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά χειρουργεία («Satellite Operating Room Arms» από τη Maquet). Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ανάρτηση monitor και φωτισμού σε υβριδικά χειρουργεία. Είναι ένας συνδυασμός ΟΚΤΩ (8) βραχιόνων και ΔΥΟ (2) κεντρικών μονάδων ανάρτησης και συντονισμού κινήσεων. Επιτυγχάνει την ανεξάρτητη και απρόσκοπτη κίνηση των monitor και του φωτισμού, έτσι ώστε να ακολουθούν και να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον ιατρό σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ του σώματος επεμβαίνει (από την κεφαλή έως τον άκρο πόδα), ΧΩΡΙΣ να εμποδίζουν την τρισδιάστατη κίνηση του αγγειογράφου και της χειρουργικής τράπεζας.

ΣΤ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ οροφής και υβριδικής χειρουργικής τράπεζας.

Ζ. ΠΛΗΡΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, κατάλληλο για τη διενέργεια και των πιο σύνθετων και εξειδικευμένων επεμβάσεων ΟΛΩΝ των χειρουργικών και επεμβατικών ειδικοτήτων.

Η. ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ όλων των εξετάσεων (PACS).

Θ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.